СТЕФАН МИЛАНОВ

Студентката Борислава Латинова, която се оплака, че е брутално обискирана от служителка на 4-то РПУ декларира пред Клуб Z, че веднага може да се яви на изследване с полиграф. Тя научи от нашия сайт, че директорът на СДВР Младен Маринов ще изпрати служителите си на детектор на лъжата.

"Дано! И аз отивам веднага! Ако може още утре!", каза Борислава пред Клуб Z.

Всички законови методи ще бъдат използвани във вътрешната проверка срещу служители на 4-то РПУ, включително полиграфско изследване, заради студентката Борислава Латинова, която стана обект на безцеремонен обиск от страна на органите на реда. Това беше една от изключително малкото новини, които съобщи по-рано днес шефът на СДВР Младен Маринов на специална пресконференция. Той обаче пропусна да каже как ще стане това, тъй като изследването на детектор на лъжата е само доброволно, а и няма доказателствена стойност в съда.

На запитване, че Борислава Латинова не е могла да подаде жалба от петък вечер до понеделник сутрин Маринов отговори: "А вие сигурни ли сте, че това е така". Инициираната от него вътршена проверка от полицията вървяла от събота, а както е известно районната прокуратура разпореди отделна проверка в неделя. Шефът на столичната полиция обаче се затрудни да каже дали на пътуващите в колата с Латинова е връчен протокол за обиск, както се изисква по закон.

Междувременно бащата на Борислава - Христо Латинов, обяви и че ще съди двете медии, които са набедили дъщеря му за криминално проявена. Днес двамата са били в СДВР, откъде са изискали нарочно удостоверение, че 20-годишната Борислава не е регистрирана. Бащата, момичето и няколко техни приятели са се събрали пред сградата на 4-то РПУ в знак на протест.

Стана ясно, че само двамата от колата, които са били задържани - Георги Йорданов и Георги Халачев, са получили протокол за обиск. Интересна подробност е, че в багажника на автомобила е имало една картина на Халачев. Когато полицаите го попитали чия е, той отговорил: "Художникът е в ръцете ви".

Очаквайте подробности!