Лидерът на Движение 21 Татяна Дончева обясни случващото се в българската политика с лесно разбираема спортна терминология - предимно от играта на карти и футбола в предаването "Дикoff" по Нова телевизия. 

Първо Дончева даде ценни напътствия на Бойко Борисов как да преговаря за съставяне на правителство.

"Бойко Борисов трябва да знае, че на бридж белот не се играе само на всичко коз. Нема такъв филм. Трябва да изкараш и ако картите са кантар... Сега ще стане ясно, че Бойко Борисов може да играе карти само на всичко коз и само, ако има четири валета и четири деветки", обясни тя днешната декларация на лидера на ГЕРБ, че се отива към правителство "ала Орешарски".

Също така Дончева добави, че сега Борисов е "под ръка" и че ако не може да направи правителство, това ще е провал за него и за ГЕРБ. 

После бившата поразяваща уста на БСП продължи със спортните анаголии.

Има финес в тази игра „политика“, тя не е хамалска работа. Ако не е в игрището, ще събори залата, той не може да е на резервната пейка.

Дончева отказа да дава съвети на лидера на ГЕРБ как да постъпи при преговорите като цитира съвет, който научила от покойния Александър Лилов: "Никога не пречи на противника да греши". А според нея във всички случаи Борисов щял да сбърка.

За нас щеше да е най-добре, ако и БСП и АБВ бяха влезли в правителството, но е факт, че в случая Михаил Миков постъпи мъдро като реши да остане в опозиция. Участие в следващото управление би било самоубийство за БСП, каза лидерът на "Движение 21".

За КТБ Дончева каза, че главният прокурор в негативен план е направил каквото е могъл.

"Той подпали чергата и сега колкото и да обяснява, че иска да гаси пожара, той знае, че не може", каза тя. Според Дончева управителят на БНБ Иван Искров не бил лошо момче, но изкарал два мандата без да има необходимата компетентност за поста. Тя свърза назначаването му на този пост с интереси на определени лобистки среди и кръгове, заинтересувани да няма сериозен професионалист на този пост, но не коментира какво точно има предвид. Дончева добави, че доскоро Искров е кроял планове за политическа кариера след като му изтече мандата като шеф на БНБ.