Многомилионното "възпиращо съоръжение" или просто казано - оградата ни с Турция, която глътна неизвестно колко пари, е герой във видеоклип на трафиканти.

На него ясно се вижда как млади мъже преодоляват съоръжението посред бял ден - с помощта само на стълба. Нова тв показа видеото, което върви из Tik tok.

То е нещо като клип с указания как се преминава нелегално през граница. 

В кръга на шегата може да се каже, че младите момчета от видеото даже са се минали, защото на много места оградата напълно рухна. Такива кадри пък преди време разпространи евродепутатката Елена Йончева, а Валери Симеонов - на когото бе връчна от кабинета "Борисов" грижата за оградата, опита да я даде на прокуратурата за "нещо като държавна измяна".

От МВР заявили пред Нова тв, че групата, заедно с трафикантите била задържана. Работата по случая продължава в рамките на досъдебното производство. От вътрешното министерство добавиха още, че групата е била задържана преди клипът да е пуснат в социалните мрежи (?!).

"Става въпрос за добре организирана система, която започва дълбоко във вътрешността на Турция. Това е доходоносен бизнес”, каза в студиото на Нова тв експертът по сигурност Славчо Велков. По думите му такова преминаване няма как да е възможно без участие на хора от българска страна.

Преди дни Клуб Z пусна коментар на Ясен Бочаров, който напомняше, че Финландия успешно охранява 1340 км граница с Русия.