"Манчестър Юнайтед" отпадна от още един турнир - Шампионската лига, така му остава да се бори само за четвъртото място във Висшата лига, но и там шансовете не са големи. 

"Атлетико" (Мадрид) срази "червените дяволи" на "Олд Трафорд" с 1:0 и с общ резултат 2:1 е на четвъртфинал. Ренан Лоди реализира в 41-ата минута.

В другия осминафинален реванш тази вечер се стигна до изненада, поне според прогнозите. "Бенфика" победи "Аякс" с 1:0 в Амстердам (2:2 в първата среща).

Дарвин Нунес осигури радост на "орлите" в 77-ата минута.

"Юнайтед" започна добре на "Олд Трафорд", наглед имаше превъзходство, направи пропуски чрез Еланга. Гостите контраатакуваха опасно. В 34-ата гол на Жоао Феликс не беше зачетен заради засада.

Те обаче поведоха в 41-ата, когато Ренан Лоди засече топката с глава - 1:0.

След почивката "червените дяволи" отново започнаха вихрено, но постепепенно натискът им бе притъпен. Поначало бе хаотичен, без острота и решителност във важните моменти.

По подобен начин се разви и двубоят в Амстердам, с тази разлика, че "Бенфика" търпеливо дочака момента си и нанесе удар към края. Старши треньорът на "Аякс" Ерик тен Хааг е сред фаворитите за постоянен мениджър на "Манчестър Юнайтед" от лятото.

В сряда осминафиналите приключват с мачовете "Ювентус" - "Виляреал" (1:1) и "Лил" - "Челси" (0:2).