“Бенфика” е първият отбор в Европа от четири години насам, който не загуби мач срещу “Пари Сен Жермен” в груповата фаза на Шампионската лига. За последно “Наполи” избегна поражение срещу французите през 2018 г., а португалците си заработиха  равенства в домакинството и гостуването.

И в двата мача не бяха далеч и от победи, особено в Лисабон. Снощи бяха най-малкото равностойни на съперника, лишен от Лео Меси, който лекува травма.

"Гордея се с това постижение, разбира се. Футболистите ни никога не се предават в трудните мачове и винаги вярват в себе си", заяви треньорът на “орлите” Роджер Шмид в интервю за Eleven Sport.

"Когато не можеш да спечелиш, равенството също е добър изход. Казах го след първия мач и ще го повторя - резултатът е напълно справедлив. Изиграхме два силни двубоя срещу “Пари Сен Жермен” и това говори достатъчно за качеството, с което разполагаме в нашия отбор", добави той.

ПСЖ отрече за напрежение между клуба и Килиан Мбапе

Килиан Мбапе никога не е казвал на ръководството на клуба, че иска да напусне през януари, заяви спортният директор на парижани Луис Кампос.

Такива публикации се появиха във френски и испански медии, начело с в. “Марка”. Спекулира се, че националът на “петлите” все пак може да се озове в “Реал”, а като друга възможна дестинация се сочи “Ливърпул”.

Мбапе, който пред лятото подписа нов 3-годишен договор с клуба с космическа заплата и невиждани досега във футбола клаузи в негова полза, бил недоволен от развитието на отбора, от трансферите и т.н.

"Има слухове всеки ден, но ние не можем да ги коментираме постоянно. Но сега е сериозно е, защото и моето име също се споменава. Аз съм с Килиан всеки ден, но той никога не е говорил с мен за напускане през януари", каза Кампос пред "Canal+".

"Бях с президента и на него Килиан също никога не е говорил за напускане през януари. Това не е изявление от играча. Преди мач като този е много сериозно да се разпространяват такива неща и затова съм тук. Искам да отрека и да кажа ясно, че Килиан никога не е говорил, нито с мен, нито с президента на клуба за напускане на ПСЖ през януари. Този въпрос никога не е повдиган", добави Кампос пред медиите.

Макс Алегри няма да напуска “Ювентус”, клубът го подкрепи

Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че няма намерение да подава оставка, въпреки кошмарния старт на сезона.

Във вторник "Старата госпожа" отстъпи с 0:2 на израелския “Макаби” (Хайфа) като гост в Шампионската лига и практически сведе до илюзорни шансовете си за класиране в следващата фаза.

Това бе пето поражение за торинския гранд в последните му осем мача във всички турнири.

"Това бе най-слабото ни първо полувреме. Но това няма да ме откаже, няма да подавам оставка, това е абсолютно сигурно. Сега имаме предизвикателство. Когато е най-трудно, предизвикателствата са най-красиви. Трябва да излезем от тази ситуация с характер и желание", рече специалистът.

Междувременно клубният бос Андреа Аниели каза, че няма никакво намерение да освобождава Алегри и на този етап старши треньорът се ползва с пълното му доверие, въпреки лошите игри и незадоволителните резултати.

“Реал” (Мадрид) и “Манчестър Сити” си осигуриха класиране напред

“Челси” излезе начело в група "Е", след като постигна втора поредна победа над шампиона на Италия Милан. Английският тим се наложи с 2:0 при визитата си на "Сан Саро", с което затвърди надмощието си отпреди седмица, когато победи същия съперник с 3:0 на своя "Стамфорд Бридж".

Още в началото на срещата Фикайо Томори направи дузпа, с която да си изкара и червен картон. В другия мач от групата “Динамо” (Загреб) и “Залцбург” завършиха 1:1.

В класирането води “Челси” със 7 точки, пред “Залцбург” с 6 и “Динамо” и “Милан” с по 4. Лондончани са почти сигурни осминафиналисти.

А тази междинна цел вече постигна защитаващият трофея “Реал” (Мадрид) - въпреки равенството 1:1 срещу украинския “Шахтьор” (Донецк). "Белите" стигна до точката в последните секунди на мача, който се игра във Варшава. 

Олександър Зубков откри за “Шахтьор” в 46-ата минута, но в петата на добавеното време Антонио Рюдигер изравни, за да прати "Реал" в следващия етап.

В другия мач от групата, който се игра в Глазгоу, “Селтик” допусна поражение с 0:2 от германския “РБ Лайпциг”. 

В подреждането в групата води “Реал” с 10 т., пред “Лайпциг” с 6, “Шахтьор” - 5 и “Селтик” - 1 т.

В група G “Манчестър Сити” също си осигури място на осминафиналите, след като “Борусия” (Дортмунд) и “Севиля” завършиха 1:1. По-рано през деня "гражданите" направиха 0:0 при визитата си на Копенхаген, което им бе напълно достатъчно за място в елиминациите.

Английският първенец води карето с 10 т., следван от “Борусия” - 7 т., докато “Севиля” и “Копенхаген” са с по 2 т.

В група Н победата на “Макаби” позволи на израелския тим да спечели първите си точки - 3, колкото има и “Юве”.

А с равенството си - 1:1, “Пари Сен Жермен” и “Бенфика” не би трябвало да имат проблеми да продължат. Те са лидери с по 8 т., като парижани са с по-добра голова разлика.