Килиан Мбапе иска да напусне "Пари Сен Жермен" възможно най-скоро, още през януари, твърди авторитетният испански в. "Марка".

23-годишният футболист подписа нов договор с парижани едва преди няколко месеца, сред като пренебрегна "Реал" (Мадрид), а преминаването му на "Бернабеу" се считаше за сигурно.

Според "Марка", влошените му отношения с клуба го накарали да пожелае раздяла с френския шампион. Мбапе получава гигантска заплата по новия си контракт, притежава имиджовите си права, освен това се говори, че има думата за трансферите и треньорите на "Парк де Пренс".

Контрактът се счита за революционен във футболния свят. Сложната ситуация на звездата обаче обаче утежнила и без това трудните отношения в Париж. Той не се разбира и с Неймар, а Лео Меси е на страната на бразилеца - двамата са близки от времето си в "Барселона".

Като възможните варианти за Мбапе се споменават няколко отбора, сред които "Реал" (Мадрид) и "Ливърпул". Испанският всекидневник обаче уточнява, че шансовете за трансфер при "белите" не са големи заради начина, по който французинът загърби гранда през лятото. Макар че босът на клуба Флорентино Перес не изключва да привлече острието някой ден - в крайна сметка той е бизнесмен.

Килиан Мбапе вече е информирал ръководството на "Пари Сен Жермен" за намеренията си след серия от събития, които са го накарали да се почувства предаден от клуба, твърди "Марка".