Датчанинът Бриан Ример е новият старши треньор на белгийския „Андерлехт“ - съперника на „Лудогорец“ в плейофите за Купата на конференциите.

44-годишният скандинавец наследи временния наставник, нидерландеца Робин Велдман, който става негов помощник. Самият Ример идва от английския „Брентфорд“, чийто помощник-треньор бе досега.

Отборът бе без наставник от края на октомври, когато бе уволнен Феликс Мазу.

44-годишният Ример не е бил футболист. Той започва кариерата си като треньор на младежите на датския „Хвидовре“. След това е тренирал младежите на ФК „Копенхаген“, като за кратко е бил помощник-треньор.

В момента „Андерлехт“ е на турне в Гърция. На световното първенство брюкселският тим бе представен само от един футболист - защитника ветеран Ян Вертонген. Той игра за националния отбор на Белгия, който отпадна още в груповата фаза.

В белгийското първенство „Андерлехт“ заема незавидното 11-о място. Следващият мач на тима е на 21 декември. Тогава закъсалият гранд гостува в осминафинал за Купата на Белгия на убедителния водач „Генк“.

Първият мач между „Лудогорец“ и „Андерлехт“ е на 16 февруари 2023 г. в Разград. Седмица по-късно – на 23 февруари, белгийците приемат българския първенец на празен стадион. Отборът е лишен от домакинство за един мач в евротурнирит заради поведението на феновете му в мача от ЛК срещу английския „Уест Хям“ в Лондон през октомври.