Днес окончателно бе постигнато "Обединението на добрите сили" (думи на Кирил Петков). След Демократи за силна България (в събота) и "Да, България" (в неделя) и "Зелено движение" взе решение за преговори с "Продължаваме промяната" за общо явяване на предстоящите напролет парламентарни избори.

Те ще трябва да се преборят с парламентарните сили в "коалицията на нежелаещите" - така министърът на правосъдието Крум Зарков определя групите в Народното събрание, възпрепятващи приемането на механизъм за разследване на главния прокурор.

Политически фарс се разигра в залата на икономическата комисия към Народното събрание. ГЕРБ, ДПС, БСП, "Възраждане" и "Български възход" бойкотираха заседанието и така отнеха възможността да се постигне някакво решение по казуса с българската система "Зелена карта", от което може да зависи и изпълнението на предварителните условия по валутния механизъм ERM II и приемането на България в еврозоната. 

Нова вълна от мобилизация в Русия изглежда все по-вероятна - редиците на руската армия може да бъдат запълнени преди очакваната мащабна офанзива в Украйна, съобщава британското министерство на отбраната, позовавайки се на разузнавателни данни. То посочва още, че руските граничари не позволяват на киргизки трудови мигранти с два паспорта да напуснат Русия, като казват на мъжете сред тях, че имената им са в списъците за мобилизация.

Много горд баща (по собствените му думи) е лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Причината - синът му Тодор агитирал в училище за референдума срещу еврото, организиран от сочената за проруска партия на Костадинов, и раздавал "балтии" на съученици "евробабаити". Появиха се съмнения обаче около истинността на историята и то от свидетели на предполагаемия пердах.