Иновативна схема за правителство с втория мандат - с ротационни премиери - представиха днес от ГЕРБ и ПП-ДБ. Николай Денков и Мария Габриел ще бъдат по 9 месеца на поста, министрите ще са от ПП и ГЕРБ, ДБ само ще подкрепя. Може би.

Това стана единствения възможен вариант, след като и БСП, и ИТН отказаха да гласуват за кабинета на Борисов, а той обяви, че днес е направил "голяма крачка назад".

Буквално по същото време главният прокурор Иван Гешев се впусна в атака. Срещу Борисов и Мария Габриел са започнати проверки, казусът с къщата в Барселона се раздвижи.

На своята пресконференция Гешев разказа драматично за наричания от него "атентат" и пусна редица записи, в които "Банкята" го изнудвал да напусне поста на обвинител №1.

Руски доброволци днес освободиха село в... Русия. Става дума за антикремълската и проукраинска организация "Свобода за Русия".

Еврокомисията осъди като "вандализъм" замерянето с червена боя на сградата на институцията в София. Това бе дело на симпатизанти на Кремъл, сред които и представители на "Възраждане", необезпрепятствано от българската полиция.