"Пари Сен Жермен" иска да продаде Килиан Мбапе до края на този трансферен прозорец, пишат френските медии и италианският журналист и трансфререн специалист Фабрицио Романо във Фейсбук.

Той не бе включен в състава на ПСЖ за предсезонното турне в Азия и на този етап ще остане във френската столица. 

Отношенията между Мбапе и клуба са доста обтегнати, след като мегазвездата заяви през миналия месец, че няма да поднови договора си, който изтича в края на следващия сезон, когато ще може да напусне без трансферна сума.

Президентът на парижани Насер Ал Хелайфи обяви наскоро, че няма да пусне Мбапе без пари след като е похарчил 180 милиона евро, само за да подпише с него, отделно му плаща една от най-високите заплати, не само във футбола, но в спорта изобщо.

Мбапе имаше срок до 15 юли да каже окончателното си решение, като на "Парк де Пренс" се надяваха той да промени намерението си, както и през миналата година, когато се беше споразумял с "Реал", но след това подписа за 2 г. с ПСЖ. 

Според писания в медиите френският шампион е получил сигурна информация, че Килиан твърдо се е разбрал с "белите" да се присъедини към тях догодина. И се надяват да го продадат сега, за да не го изпуснат дори без цент през месец май догодина.

По непотвърдена информация в последните дни асът е отказал 1 милиард евро за 10-годишен контракт, в който е имало и ред други облаги за него и семейството му. Сумата била одобрена от катарското кралско семейство, което практически притежава клуба.

Представители на "Пари Сен Жермен" не коментираха новината пред агенция "Ройтерс" късно снощи. Твърди се, че Ал Хелайфи бил твърдо решен да защити позицията на тима и бил готов да нареди на новия старши треньор Луис Енрике да закотви един от най-добрите в света на пейката, ако не бъде трансфериран.

Ситуацията е наистина сложна - не са много клубовете, които могат да си позволят 180 милиона евро. Казусът опира и до правилото за финансовия феърплей, не само дали някой може да извади такава сума. Тръгнаха спекулации за Висшата лига, но засега те са без реални намерения на който и да било английски гранд. Мбапе е споменавал, че симпатизира на "Ливърпул", а наскоро спомена и "Арсенал".

Цената на Килиан не би била проблем за Саудитска Арабия, но той е само на 25 години - твърде млад, за да играе там, след като още не е спечелил голяма лига (извън френската), а също така мечтае за "Златната топка".

Неймар, за когото също се спекулираше, че може да напусне, бе включен в състава за предстоящото азиатско турне. Във вторник "Пари Сен Жермен" ще играе срещу "Ал Насър" на Кристиано Роналдо в Япония. Френският гранд е поставен в деликатна ситуация пред спонсорите на тура, тъй като без Мбапе и вече напусналия Лео Меси атрактивността му пада значително. Медии се опасяват, че може да се наложи да плаща неустойки.