Две години след като прокуратурата настояваше Октай Енимехмедов да бъде осъден и за опит за убийство на Ахмед Доган, днес държавното обвинение се отказа от тази теза и поиска от ВКС единствено младежът да бъде осъден по по-леките обвинения, предаде "Дарик".

Както Клуб Z писа, на две инстанции съдиите не приеха тезата на колегите си в червени тоги, че с наличните газов пистолет и патрони (срад които и такъв с пипер) Енимехмедов трябва да носи отговорност за опит за убийство. На 23 октомври Софийският апелативен съд (САС) потвърди 3-те му и половина години затвор, дадени от първата инстанция за закана за убийство и хулиганство.

Днес Октай Енимехмедов заяви в съдебната зала, че иска да му бъде даден орден "Стара планина" и призова съда да разпита всички българи в чужбина, които са научили за постъпката му (между другото нападнатият от него Ахмед Доган има орден "Стара планина", б.р.).

Пред журналисти Енимехмедов коментира, че трябва да бъде приет закон за задължителното гласуване.

На 19 януари 2013 г. младежът нападна лидера на ДПС Ахмед Доган на конференция в НДК, но пистолетът му засече и не успя дори да го рани.