Не ми е писнало от Реформаторите, защото трябва да се запази стабилността на управлението, заяви зам.-лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов в парламента.

Въпреки това и там той продължи атаката си към РБ. По-рано днес при сутрешен гастрол в Нова телевизия вторият човек в ГЕРБ той обясни, че коалиционните им партньори от блока всъщност са се представили "много слабо" и че самият той би подал оставка при подобен резултат.

Изявлението му бе надълго и нашироко коментирано и от ДПС лидера Лютви Местан, който разшифрова думите на Цветанов като: "на ГЕРБ им е писна от Реформаторите".

"Това е твърде крайно. Сега, като имаме стабилно правителство, на фона на толкова други държави, е важно да запазим тази стабилност," заяви Цветанов, коментирайки коментара на ДПС лидера по негов адрес.

После обаче отбеляза, че има опозиционни партии, които се държат "по-националноотговорно" от реформаторите. И изказа мнение, подкрепящо тезата на Местан, че властта на РБ не отговаря на показаното към тях народно доверие:

"Трябва да отчитаме реалните резултати от последните избори. Ако те бяха парламентарни, надали щяхме да имаме възможност да разчитаме на тяхната подкрепа, защото надали щяха да влязат в Народното събрание. Не може да имаш 7 кмета, които да си спечелил с около 20 000 избиратели и да казваш, че си постигнал голям успех."