Синовете на Ценко Чоков не са били никого, макар че има двама в болница. Наследниците на кмета на Галиче - Мартин и Спас, са били арестувани, но досъдебното производство на прокуратурата е срещу неизвестен извършител.

Това стана ясно от репортаж на Нова тв тази сутрин от прословутото врачанско село, където кметът кара пети мандат. Както вчера и Клуб Z съобщи, двамата са били задържани след побой в бар в Бяла Слатина. 

Пред медията единият от синовете - Мартин, каза, че е бил задържан, но няма нищо общо с побоя на съветник от АБВ и друг човек в бар в Бяла Слатина. По-тежко пострадалият бил паднал от стола.

"Момчето е добро - поздравява", каза единствената свидетелка от селото, която се съгласи да говори пред телевизията.

Самият Чоков не дава изявления. Думите на жената бяха подкрепени и от близка на бития Борислав - общински съветник от АБВ, която каза, че той е в болница, но никой не го е бил, още по-малко синовете на Чоков.

Основната версия е, че са се скарали за типа музика, която да се слуша, а единият бит е дори със средна телесна повреда.

В Галиче освен падания от стола се случват и джипове по над 200 000 лв. Такъв е новият Мерцедес на кмета, за който медиите вече писаха. Тази сутрин пред Нова тв в самокритичен дух единствената свидетелка от селото обясни произхода на возилото по следния начин:

"Човекът си работи - той работи цела нош. А ние си лежиме и искаме да имаме."