Гражданската инициатива "Правосъдие за всеки" внесе във Висшия съдебен съвет (ВСС) подписка в защита на следовател Бойко Атанасов. Събраните подписи са около 2000.

В подписката се изтъква, че Атанасов е единственият от системата на прокуратурата, който се е осмелил да разкаже публично за дела срещу "неизвестни извършители", които се използват за недопустимо въздействие върху действащи политици. От "Правосъдие за всеки" напомнят, че това е тежко нарушение на конституционните принциипи за върховенство на закона и разделението на властите.

Представителите на гражданската инициатива настояват експертите, които ще осъществяват надзор на прокуратурата от страна на ЕС, да проверят първо фактите, огласени от Атанасов. Те призовават всички честни прокурори също да проявят кураж и да спрат да мълчат за проблемите на своите работни места 

Според едно от разкритията на Атанасов делата срещу зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов са водени по поръчка на Делян Пеевски.

БОЙКО АТАНАСОВ:ПЕЕВСКИ ПОСОЧВА ЦВЕТАНОВ С ПРЪСТ И ВЕДНАГА ИДВА СЛЕДСТВИЕ СРЕЩУ НЕГО

Той показа пред телевизионни камери и документи по разследването за КТБ, които са унищожени и изхвърлени в контейнери за боклук.

СЛЕДОВАТЕЛ ПОКАЗА ДВА КОНТЕЙНЕРА С УНИЩОЖЕНИ ДОКУМЕНТИ ЗА КТБ

Главният прокурор Сотир Цацаров обаче заяви, че няма друг следовател, който да е недоволен като Атанасов.

ЦАЦАРОВ: 0 СЛЕДОВАТЕЛИ СА НЕДОВОЛНИ КАТО БОЙКО АТАНАСОВ