Депутатът от ДБГ Димитър Танев обяви във фейсбук, че ще иска извинение от лидера на ДСБ Радан Кънев и ръководството на партията. Причината - по време на Националното събрание на тъмносините в неделя заместникът на Меглена Кунева и съпредседател на групата на РБ в парламента Найден Зеленогорски бе освиркан от делегатите.

"Ще настоявам за публично извинение от ръководството на ДСБ за вчерашното отношение към съпредседателя на Реформаторите Найден Зеленогорски - един доказано дясно мислещ лидер с три сериозни мажоритарни избора зад гърба си. Смятам, че следващите ни общи стъпки с ДСБ минават през задгърбване на лицемерната двойственост и танцът вляво", обяви Танев.

И описа Зеленогорски като обединител на дясното.

Делегатите та форума на ДСБ първо се опитаха да прекъснат привествието на заместника на Кунева с аплодисменти. Когато този опит не успя, а Зеленогорски запази самообладание и дори благодари за ръкоплясканията. Те обаче продължиха, заедно с освирквания от някои части на залата.

Човек, печелил три пъти мажоритарен избор за десницата, не заслужава такова отношение", каза накрая политикът вчера, вече видимо обиден от поведението на актива на ДСБ. 

Още рано сутринта днес обаче лично лидерът на ДСБ Радан Кънев взе отношение по въпроса пред Нова тв, тоест преди призива на Танев. 

Кънев обясни, че наистина съжалява, че Найден Зеленогорски е станал обект на остра реакция от актива на партията му в НДК. Но обясни това с факта, че други хора от ДБГ цяла седмица са обикаляли страната и правили изявления, че ДСБ всъщност искали да се връщат във властта и това ги е обидило. Въпреки че самият Зеленогорски е извън този кръг от представители на партията на Кунева.