Индиец в продължение на два месеца поглъщал ножове. Но в един момент стомахът вече отказвал да поеме каквото и да е. И той отишал на доктор.

"Никога не бях виждал такова чудо в 20-годишната си практика. Човекът имал дива потребност да яде метал. Операцията беше много трудна. Бяхме много изнервени, защото и най-малкото грешно движение щеше да коства живота на пациента", разказва пред Си Ен Ен д-р Джатиндер Малхотра.

Цели два дни екипът на лекаря се подготвял за извършването на сложната хирургическа намеса. Операцията е продължила 5 часа и е извършена в болница в Амристар.

"Пациентът ни разказа, че някои ножове поглъщал цели, а други за по-лесно прегъвал на две, обичал и свиващи се", сподели докторът и посочи, че в стомаха на индиеца били открити и вече започнали да ръждясват ножове.

Момент от операцията.

42-годишният мъж и баща на две деца вече се чувства много по-добре. Той заяви, че вечно ще е благодарен на лекарите, които му спасили живота.

"Срамувам се от постъпката си. Щях да оставя децата си без баща. Просто не знам защо го направих", призна той през сълзи.

Човекът сега е извън опасност за живота, но ще се наложи продължително време да бъде наблюдаван от лекар.

Хирурзи и психолози сега се чудят защо мъжът е започнал да яде ножове.

"Не знам как започна всичко. Но ужасно ми харесва вкусът на стоманата и желязото. И постепенно се пристрастих. Както ставаш зависим от наркотици, цигари или алкохол", споделя пациентът с лечителите си. Той криел от семейството си страстта си към ядене на ножове.

Според доктор Малхотра мъжът има изключително рядко наблюдавано заболяване, което е свързано с дисбаланс на метали в организма. Казахме му ако пак усети желание да яде желязо, просто да си купи по-голямо количество спанак и да го изгълта, допълни лекарят.

"Повече няма да докосна нож. Вече съм нов човек", твърди оперираният.