"Създадохме ГЕРБ по немски модел“ - това обяви шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов през младежите от ГЕРБ във Варна, цитиран от пресцентъра на партията.

Според заместника на Бойко Борисов ГЕРБ е партия, създадена от "нищото" и неподвластна на чужди интереси. Не стана ясно как според него са създадени другите партии и чии други интереси представляват. Цветанов заяви, че президентските избори са много важни за ГЕРБ. Мотивът: Защото ще се провеждат самостоятелно. 

„На тези избори всички ще работим за партията и трябва да победим – когато бъде избран президент с истинска електорална тежест той ще бъде истински държавник, неподвластен на нито една политическа формация. ГЕРБ изгради кадри, които могат да реализират всичко това, за което говорим“, посочи Цветанов.

Преди това премиерът Бойко Борисов също обяви, че ако хората не гласуват за кандидата на ГЕРБ за президент, той ще подаде оставка, ще има предсрочни избори, но и след тях той нямало да влезе във властта, а ще остане в опозиция. 

"Немалка част от избирателите на Реформаторския блок вече се насочиха към подкрепа за ГЕРБ и го декларират ежедневно със срещите, които правим в страната“.

 

С това се похвали още заместникът на Бойко Борисов в ГЕРБ Цветанов, цитиран от пресцентъра на партията. Изявлението е било част от изявата на му пред журналисти в Шумен. По-късно тезата беше повторена и във Варна. Коментарът бе на въпрос дали е възможно кандидат-президентската двойка на РБ - Трайчо Трайков и ген. Съби Събев, да отнеме десни гласове от ГЕРБ.

„Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ ще бъде достатъчно силна и има амбицията изборите да се спечелят на първи тур или на втори, с убедителна преднина“, заяви Цветанов.

Въпросната кандидат-президентска двойка на ГЕРБ ще стане ясна на 2 октомври - в последния възможен по закон момент. Със сигурност това ще е последната обявена номинация, а преди няколко дни Бойко Борисов обясни бавенето с влиянието на ретроградния Меркурий. 

Цветанов заяви, че президентските избори за ГЕРБ ще са реална оценка за правителството на Бойко Борисов. И пак обясни колко е важна стабилността на управлението на ГЕРБ. Той похвали кмета на Шумен Любомир Христов (с досие от Държавна сигурност, обявен от Комисията по досиетата - б.р.) и заяви, че властта спазва ангажиментите си към хората, давайки за пример отпуснатите средства за изграждане на многофункционалната спортна зала в Шумен и действията по строежа на магистрала "Хемус".