4,5 милиона лири, или 7,6 милиона долара струвал ремонтът на крилото на кралския дворец "Кенсингтън", който е вече резиденция на принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън, предаде Си Ен Ен.

Скеле е издигнато там, където се намира необитаемото крило на "Кенсингтън". Снимка БГНЕС

Отделно съпрузите платили още стотици хиляди долари, но от собствения си джоб.

Парите отишли за основен ремонт на апартамент 1-а в необитаемото крило на "Кенсингтън", построен през XVII век. Голяма част от сумата била похарчена за обновяване на съществуващата там кухня, обясни говорител на британското кралско семейство. Както обикновено, става дума за пари от Обществения фонд, използван за поддръжка на тази кухня с оглед възможността в "Кенсингтън" да бъдат провеждани коктейли и партита. Парите на данъкоплатците били използвани за основните работи. Останалото се доплаща от Уилям и Кейт. Така младото семейство платило само за втората кухня, коеято пожелало да си направи.

В действителност ремонтът на апартамента е грандиозен, отбелязва Си Ен Ен. Последният му обитател била принцеса Маргарет, починалата през 2002 сестра на кралица Елизабет II. В последно време той бе използван като офис. Наскоро обаче в стените на необитаемото крило бил открит азбест. Така че почти всичко от вътрешните стени било изстъргано, а покривът бил сменен.

Принц Уилям е син на престолонаследника Чарлз и втори в линията за британския трон. Миналата година съпругата му Кейт Мидълтън му роди син. Той бе наречен Джордж и един ден също ще стане крал на Великобритания. Още след сватбата семейството реши да се засели в двореца "Кенсингтън". Навремето това бе и резиденция на лейди Даяна, майката на Уилям.