Сектор "Б" на стадион "Георги Аспарухов" ще остане празен днес за последния мач на "Левски" от първенството - срещу "Черно море" от 20:00 часа.

Така реши Националният клуб на привържениците на "сините" в официална позиция, публикувана на сайта на клуба.

Тя е озаглавена „Срам ни е да ви гледаме!”. Там се казва следното:

"Националният клуб на привържениците уведомява всички Левскари, че днес по време на мача с Черно море в Сектор Б няма да има зрители. Призоваваме всички привърженици да подкрепят вековния ни клуб от секторите А и В. Бездушниците на терена нямат нашата подкрепа и са срам за фланелката, която носят."

Същевременно една от най-големите и влиятелни левскарски организации, при това акционер в клуба - тръст "Синя България", призова за среща собственика Спас Русев. Ако той откаже, "Синя България" ще свика общо събрание, на което ще има точка за смяната на Русев като шеф на надзорния съвет на клуба.

За сбирката с бизнесмена е потърсено съдействие от изпълнителния директор на клуб Красимир Иванов.

Запалянковците искат да зададат въпроси, свързани с управлението на клуба, финансовата му стабилност и стратегията за развитие на представителния отбор. Изпратени са и питания за състоянието на "сините" до Красимир Иванов, за които се чакат конкретни отговори.

Междувременно днес "Левски" даде пресконференция, на която присъстваха Иванов и спортният директор Даниел Боримиров и на която бяха показани екипите за следващия сезон.

Боримиров обяви, че Николай Митов остава старши треньор и че в момента се работи по селекцията. Подготовката за новия сезон стартира на 11 юни, като до 23-ти тимът ще ес готви в Правец, след което продължава на "Герена" в очакване на мачовете в Лига Европа.

"Сините" са в очакване какво ще реши БФС - дали те ще заемат мястото на ЦСКА-София в евротурнира или в неделя ще играят бараж с "Верея" на "Герена".

Боримиров обеща, че среща с феновете ще има. Той осъди поведението на феновете, които слязоха на пистата след поражението от ЦСКА и искаха да съблекат футболистите, като някои си позволиха да ги бутат и удрят.

Директорът се извини на публиката на "Левски" за поражението с 0:3 и бездушната игра срещу "червените". Боримиров поясни, че до седмица ще стане ясно дали ще бъде привлечен бившият армеец Серджиу Буш.