Цех за преработка на пластмаси гори в завода за преработка на отпадъци в Шишманци, край Пловдив. Огънят е лумнал около 6,20 ч. тази сутрин, съобщава "Марица".

В района се забелязва силно задимяване, което се вижда още от магистралата.

На място вече са четири екипа на пожарната и спасително-аварийния отряд. Според бТВ общо 8 коли на Пожарна и аварийна безопасност пътуват към мястото.

По първоначални данни пострадали няма.

Горят основно струпани в цеха пластмасови отпадъци.

Работата по гасенето продължава.

По-късно от МВР потвърдиха, че няма опасност за населението, извършват се замервания на въздуха, не е отчетено замърсяване.

В района на 150-и км на АМ “Тракия” водачите да преминават с повишено внимание поради възможно задимяване, предупредиха оттам.

"Днес около 6.30 часа на тел. 112 е постъпил сигнал за пожар в цех за пластмаса в завод за преработка на битови отпадъци в село Шишманци. Незабавно са предприети гасителни действия от служители на РДПБЗН – Пловдив, които са на мястото с девет противопожарни автомобила. Извършват се замервания на въздуха, към момента не е регистрирано замърсяване. Няма опасност за населението.

Поради пожара има опасност от задимяване в района на 150-и км на АМ “Тракия”, пътен възел “Шишманци”. Безопасността на движението се осигурява от екип на сектор “Пътна полиция”. През участъка водачите на моторни превозни средства да преминават с повишено внимание", гласи съобщението на пресцентъра на вътрешното министерство.