Григор Димитров ще играе срещу аржентинеца Диего Шварцман в първия кръг на турнира "Уимбълдън", който започва в понеделник. Двубоят между двамата е във вторник.

Шварцман победи Григор във финала на турнира в Истанбул на 1 май миналата година, когато българинът потроши няколко ракети на корта. През есента българинът взе частичен реванш в Китай, така балансът е 1:1.

Ако преодолее Шварцман, Димитров ще се изправи срещу Джеймс Уърд (Великобритания) или Маркос Багдатис (Кипър). Вероятен негов съперник в третия кръг е 23-тият в света Джон Иснър (САЩ).

В случай, че успее да попадне във втората седмица на "Уимбълдън", на осминафинал Димитров може да се изправи срещу фаворит №1 за титлата Роджър Федерер.

През миналата и по-миналата година първата ни ракета отпадаше в третия кръг. Върховото му класиране е полуфинал, записано през 2014 г.

Жребият изпрати водачът в ранглистата Анди Мъри и Рафаел Надал в еднато половина, а в другата Федерер и Джокович. Такива двубои са възможни на полуфиналите.

Цветана Пиронкова, представителката ни при жените в основната схема, има за съперничка италианката Сара Ерани. И тази среща е във вторник. До момента двете са разменили по 2 победи.

Ако Цвети продължи, ще излезе на корта срещу Каролин Вожняцки (Дания) или Тимеа Бабош (Унгария).