Григор Димитров вече е сред топфаворитите за спечелване на титлата във финалния за годината тенис турнир на ATP в Лондон. Поне така смятат някои специалисти и букмейкърите след изиграването на първите срещи и отказването на Рафаел Надал.

Според една от големите заложни компании в Европа българинът е с коефициент от 6,50 да стане №1 в зала "О2 арена". Толкова има и третият в световната ранглиста Александър Зверев (Германия).

По-високо от двамата се котира, напълно естествено, Роджър Федерер - 1,40. Но само той.

Съперникът на Димитров за сряда - Давид Гофен (Белгия), е с 13,00. Следват Марин Чилич (Хърватия) - 17,00, Джак Сок (САЩ) и Доминик Тийм (Австрия) по 29,00 и Пабло Кареньо Буста (Испания) - 51,00.

Последният замени напусналия надпреварата заради контузия Надал.

Междувременно Григор Димитров в момента е на 4-то място във виртуалната класация на ATP. При достигане на полуфинал и добро стечение на обстоятелствата той може да посрещне Нова година на тази позиция. Разликата в точките между първата ни ракета, Доминик Тийм и Марин Чилич е много малка.

А полуфиналът може да стане факт, ако утре вечер Димитров се справи със стария си познайник Давид Гофен, който се намира в отлична форма. Двубоят на двамата бе изместен за доста по-ранен час в сряда - 16:00 българско време. По първоначалната програма срещата бе насрочена за 22:00.