След среднощния работен маратон до 3 ч. днес заседанието на парламента, макар и изтеглено с час от традиционния час 9,00 сутринта, тръгна с фалстарт. Нямаше кворум, а по кулоарите се точеха видимо недоспали депутати и министри.

През това време пред вратите на Народното събрание имаше протест - на учени от БАН заради бюджета им. За кратко блокираха и движението.

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки с маска.

Стартът на заседанието се отложи с около половин час, а през това време в кулоарите се появиха и депутатите от "Воля" - с противовирусни маски на устите и носовете. Щом кворумът се събра, се разбра и защо - да не се заразят от вируса на "гадното говорене" и с "умопомрачителност". Поводът - пак исканата оставка на депутата от БСП Иво Христов заради репликата с "дебилите", но и заради думите на Вежди Рашидов след това, че останалите в държавата са тези, които "и за чеп за зеле не стават".

Още един вариант на маска.

„Още не сме си доставили противовирусни лекарства, затова засега ще останем с маски“, каза от трибуната Веселин Марешки.  

Отвърна му Драгомир Стойнев от БСП, припомняйки, че Народното събрание "не им е цирк, не им е и някоя аптека" и настоя за реакция от председателката Цвета Караянчева.

И Вежди Рашидов поиска думата. Той се извини за казаното с думите: "Не съм искал да засегна никого. Моля да ми простите. И аз правя грешки." Преди това направи ретроспекция от колко години е депутат, колко години е бил министър и какво е направил за културата - музеи, Ларгото, читалища, училища и т. н.

Министри очакват началото на заседанието на парламента, посветено на бюджета.

След "развлекателната" парламентарна част депутатите започнаха дебатите по бюджет 2018 по същество.