Григор Димитров анализира представянето си на първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия. По-рано днес българинът отстъпи с 1:3 сета пред Кайл Едмънд (Великобритания) и не успя да защити полуфинала си от миналата година.

"Кайл заслужаваше победата повече от мен, призна на пресконференцията Григор Димитров, който бе самокритичен и откровен - както обикновено, но също така намери позитиви. - Той работи много в последните месеци. Аз поемам пълна отговорност за моята игра днес. Мога да седя тук и да говоря цяла вечер за нещата, които направих грешно. Но няма смисъл да го правя, защото сега моят опонент е победителят.”

“Тази година от първия ден тук не играех добре. Отне ми много работа, за да направя един приличен мач. Бях доволен, че намирах начин да печеля и да се чувствам добре на корта Но трябваше до полагам огромни усилия за това в тренировките. Много енергия. Да, физически се чувствам отлично, но това вече няма значение. Психически съм малко уморен. Има и такива дни като днешния, в които не намерих начин да се справя", каза третият в световната ранглиста.

"Разочарован съм. Боли ме. Така се чувствам - така и трябва да бъде. Но достигането до четвъртфиналите е позитивно. Трудно ми е да го призная, но трябва. Винаги съм много критичен към себе си. Когато не постигна определена цел, която съм планирал, ми се отразява зле. Кара ме да се чувствам тъжен. Това са моментите, след които знам, че трябва да се вдигна и да продължа напред. Научих го, особено през миналата година. Хубавото в тениса е, че винаги има следваща седмица.

"Има какво да подобрявам в следващите седмици и това също е позитивно. Трябва да намеря отново ритъма и играта си. Изисква работа, но съм сигурен, че ще го направя и се надявам, че ще играя по-добре скоро. Не бива да мисля емоционално и прибързано. Ще си дам два дни почивка и след това ще анализирам целия си престой в Австралия. Като цяло не беше лош, но със сигурност не беше и това, което исках”, завърши първата ракета на България.