Чувствата в ЦСКА са смесени след победата във Вечното дерби, личи от изявленията в "червения" лагер след 2:0. От една страна армейците се радват, но от друга осъзнават, че феновете на отбора не са доволни след отпадането в Лига Европа от "Зимбру".

"Този гол ми бе необходим, нуждаех се от него, имах нужда да си върна за това, което ми причиниха преди две години (бел. ред. тежка контузия, получена в мач срещу "сините"), рече Карачанаков. - Щом съм определен да бия фаловете, значи съм сигурен в изпълнението им. Не мога да опиша емоцията като вкарам гол, особено на връга. Тази победа е заради "Зимбру". Бяхме по-добри, но нямахме шанс в Молдова. Нормално е да има напрежение, отпаднахме от по-слаб съперник. ЦСКА ще стане шампион."

В центъра на вниманието обаче отново е Стойчо Младенов, който бе изгонен от съдията заради червения картон на Маркиньос. Той даде изявление пред ТВ7, в което личеше силна емоция. Треньорът видимо бе афектиран от огромен транспарант опънат в сектор "Г": "Времето минава, повтарят се стари грешки. Кой е виновен - Стойчо или Томов??? Търпението свърши!".

 

"Доживях да прочета такъв плакат, виновниците ги няма, а ние сме грешниците, изригна Младенов пред съблекалните. - Няма ги хората, които вкараха клуба в дългове с 40-50 милиона. Не съм очаквал такъв плакат и ме заболя. Защо другите не дойдоха да спасят клуба, всичките съм ги обиколил? Като закъснее една заплата, и футболистите бягат. Какви грешки допускаме?! Всички имаме проблеми със забавени плащания. Но отново ще направим отбор. Тази победа не ме заблуждава, отборът играе на 30 процента от възможностите си. А който иска, да дойде и да управлява - даваме им тази възможност. Обединени сме. Ние сме тук заради ЦСКА, аз можех 10 пъти за изляза в чужбина досега.

Шеста поредна победа срещу "Левски" - нека ме обвиняват, виновен съм. Има много неща. Дай Боже, да се стабилизареме. Всички са се огледали в нашия отбор. Че даваме заплати по 10-15 хиляди лева. Ами "Лудогорец", "Ботев", "Левски", "Литекс"? На мен ми отказаха 40-50 футболисти. Знаете ли защо? Защото ЦСКА загуби своя имидж и авторитет. Мои приятели ми помогнаха и ми се довериха за настоящите футболисти. Сега имаме по-голям потенциал от миналата година. Искат успехи?! Ако си на нивото на "Лудогорец", тогава да искаш успехи."

Преди това помощникът на Стойчо - Анатоли Нанков, обяви следното: 

"Имаме доста млад отбор, всяка година правим селекция, не че го искаме, тези футболисти закъсняха с подготовката. Имаме характер, трябва ни време. Клубът беше в тежко състояние, само ние си знаем през какво минаваме. Трябва да се обединим - ръководство, публика и отбор! Благодаря на публиката. Свалям шапка на отбора за проявения характер. Имаше напрежение като преди мач срещу "Левски", нормално е. Има умора в момчетата, беше трудно. Има много негативизъм срещу нас. Не става от днес за утре, всички искаме резултати, всички ни боли. ЦСКА винаги ще се бори за първото място, каквото и да става." 

Най-самокритичен бе Александър Тунчев:

"Със смесени чувства сме след злощастното отпадане от "Зимбру". Дано тази победа поне малко да ни върне самочувствието. Бяхме задължени да продъжим в Лига Европа, дано по-нанатък успеем да се реваншираме на публиката ни. Не е лесно, влизат нови и нови хора, в първите минути днес имахме проблеми с моя партньор в центъра на защитата Причиненко, беше трудно да се разберем. После нещата се оправиха. Дано новите да се аклиматизират бързо."