Фотографът Мохамед Насири направи добро дело по време на световното, а жестът му придоби популярност.

Той натовари телевизор в автомобила си и го закарал в иранския град Сарпол-е Захаб, за да могат местните да гледат мач от Световното по футбол, пише сайтът на Международната асоциация на спортните журналисти (AIPS). 

Това е едно от населените места на провинцията Керманшах, които пострадаха много от земетресението през ноември миналата година. При трус от 7,3 по скалата на Рихтер загинаха над 450 души, 7000 бяха ранени, а хиляди останаха без покрив над главата.

Сарпол-е Захаб още дълго ще се възстановява.

На 15 юни много деца и възрастни видяха как Иран побеждава Мароко с 1:0, благодарение на телевизора в багажника на колата на Насири.

Мохамед Насири с новите си приятели.

Това беше първата победа на персийците на Мондиал от 20 години и донесе много радост в Сарпол-е Захаб и цялата страна. На снимките се вижда, че малчуганите са облечени с екипите на националния тим.

"Реших да го направя, за да създам на хората малко радост чрез възможноста да гледат този мач. Купих на децата екипи и им ги подарих, веднага ги облякоха, разказа Насири пред сайта на AIPS. - Исках те да се почувстват още по-съпричастни, подкрепяйки Иран. Аз съм професионален фотограф на деца и в студиото ми всеки ден прекарвам много време с малчугани. Но нямам думи да опиша как се почувствах, когато видях тези изстрадали дечица да се наслаждават на мача и всичко останало. Това беше едно от най-хубавите изживявания в живота ми. Надявам се да е било така и за хората в Сарпол-е Захаб."