Най-малко 18 души загинаха тази сутрин при катастрофа на малък самолет на авиационния корпус на пакистанската армия в жилищен район в град Равалпинди, съобщиха местни медии, цитирани от БТА.

Сред загиналите са двама пилоти и трима членове на екипажа, както и 13 цивилни. Дванайсет души са ранени.

След катастрофата в района на търговския комплекс "Раби център" избухнал голям пожар, обхванал няколко къщи, заявиха спасителните служби. 

“Труповете са овъглени, което прави идентификацията им невъзможна. Всички са изпратени във военна болница за ДНК анализ”, каза пред АФП говорител на спасителната служба.

Мястото на инцидента. Снимка АП/БТА

Катастрофата е станала през нощта в беден квартал на Равалпинди, града, в който се намира седалището на мощната пакистанска армия, предаде агенцията. Силите за сигурност веднага блокираха района и към него се устремиха десетки линейки.

В съобщение армията уточни, че става дума за учебен самолет, изпълняващ “рутинна учебна мисия”. Съобщението потвърди, че на борда е имало петима души, от които двама пилоти.

Според репортер на АФП пушещите останки на машината се виждали върху срутения покрив на една къща. Около нея се виждала тълпа местни жители, някои от които облени в сълзи и крещящи заради загиналите си близки.

Самолетът изпълнявал рутинен тренировъчен полет и засега причината за катастрофата е неизвестна.