Вече сме повече от 100 000. Благодаря ви. #БъдетеЗдрави

Вече втора седмица Прокуратурата бездейства след подадения от мен сигнал. Телефонът, адресът и местоположението ми са им предоставени, но все още никой не ме е потърсил за показания и за доказателства.
Въпреки публичните доказателства и признания Гешев продължава да демонстрира неделимостта и зависимостта си от управляващата #хунта. Законът явно не важи за БМБ, VG и Менда, които трябва да бъдат отстранени от заеманите длъжности и задържани, за да не възпрепятстват разследването.
#БъдетеСмели

P.S. Това са извлеченията от личната ми сметка, които доказват изтеглените над 67 млн. лв. в брой (след платени данъци). Сумата, която съм предал на Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов, чрез посочени от него лица само за последните 3 години.

Това е днешната порция "послание от Васил Божков" във фейсбук - вече традиционното откриване на деня с някое от разкритията за отношенията "власт - бизнес" на обвиняемия бизнесмен. Както самият той пише - днес са представени няколко страници банкови извлечения, в които можем да видим, че бизнесменът редовно е теглил огромни суми от личната си сметка. Показаните тегления започват от 2 май на 2017 г. - за 80 000 лв., а последното е на 30 декември на 2019 г. за 400 000 лв. В междинните страници има тегления и от суми, които превишават 1 500 000 лв. Най-много пари Божков е изтеглил на два пъти - на 5.12.2019 г. и на 21.12.2017г. - и двата пъти по 2,5 милиона лева. 

В сигнала няма никакви преки доказателства, които да свържат парите от банковата сметка на Божков с родни политици. Доказателство за това остават само думите на самия бизнесмен.

Това е вторият път, в който той показва банкови извлечения, намеквайки, че парите от тях са отишли за изплащане на практически подкупи към действащи политически лица около премиера Борисов.

На 2 юни Божков публикува 8 извлечения, които показваха тегления на обща стойност от 11 млн. лв. Тогава Божков питаше риторично: "Къде са парите?", но преки доказателства отново нямаше.