Премиерът Бойко Борисов коментира снимки, които се появиха в публичното пространство. На тези снимки се вижда как той спи, а в шкафче до него има банкноти от евро, златни кюлчета и пистолет. Премиерът даде специално изявление, като зад гърба му бе почти целият висш актив на ГЕРБ.

В изявлението си премиерът обвини президента Румен Радев, че го снима с дрон, който управлявал лично. От пресцентъра на президентската институция съобщиха пред Клуб Z, че държавният глава ще коментира обвиненията утре при посещението си в Перник. 

Премиерът Борисов обясни, че всички компромати идват от негови политически противници, защото България уверено върви по своя евроатлантически път при управлението на настоящото правителство.

"То не бяха тоалетни, то не бяха спални, то не бяха манипулации. Нито евра, нито злато, само малкото момче ми липсваше в спалнята. Това ли е демокрацията? Наричат ни хунта, диктатори. Чия друга спалня бе интересната? Пускайте повече. Не знам що са ме снимали завит. Да ме бяха снимали гол, аз спя гол", каза Борисов. 

Той призна, че това наистина е спалнята, в която спи. Но изтъкна, че тя е била такава и при други премиери. Борисов не отрече, че той е заснет докато спи, но предметите, които са поставени на другите снимки - парите, златото и пистолетът - са компромати.

"Нали съм уж най-пазен. Що ми е пистолет до главата", попита още Борисов.

Малко по-рано от НСО съобщиха пред Клуб Z, че започва служебна проверка.

Преди Банковия съюз

Основната част от изявлението на Борисов бе посветена на това да обясни защо точно сега се  появяват всички компромати срещу него. Според него има притеснения затова, че предстои България да влезе в Банковия съюз.

"Това страшно ги притеснява. Как да го предотвратим с компромат - гол, премиерът спи", каза Борисов.

И допълни, че правителството е станало неудобно, когато е купило самолетите F-16.

"Станахме неугодни, когато извадихме България от една орбита и я пратихме в истинската евроатлантическа общност. Оттогава се роди омразата към нас", заяви Борисов.

Добави и това, че България се е справила с миграционната криза, както и с коронавируса. И в аванс съобщи новината, че "Дженерал Електрик" и "Росатом" ще участват в съвместен консорциум за строежа на АЕЦ "Белене". 

"Инфраструктурните проекти никога нямаше да бъдат построени", каза още Борисов.

"Всичко е нагласено"

Той разказа как се правят компромати и това било описано "в учебниците на КГБ".

"Колко избори спечели тази партия. Можете ли да го преброите", попита Борисов.

И заяви, че политическите противници на ГЕРБ са ударили дъното.

Според него от публикуваната снимка става ясно, че всичко е нагласено още отпреди година. Премиерът уточни, че не спи с пистолет до главата си си, но явно това вече се налага. Той посочи, че оставя прокуратурата да се задейства по случая и да намери кой е отговорен за това.

"Дали мои съпартийци, оставям на прокуратурата да разследва. Компромати и манипулации. Всеки ден предупреждавах за това. Когато създадеш компромат, в учениците на КГБ е написано, че трябва да създадеш такъв компромат, с който трябва да отвратиш, този , който го гледа за себе си", каза още Борисов.

Той каза, че е притеснен, защото когато спи е беззащитен, а всеки има своето лично пространство.

"Сладко си спинкам, като видях снимката. Целта е да ни атакува психически, после физически", заяви Борисов.

И допълни:

"Целта им е да се убие флагманът и да се разпилее ГЕРБ през Цветанов, втори, трети и т.н. И те не жалят нито сили, нито пари. Първо, това са президентът, БСП, Цветанов, Манолова, Слави Трифонов, и всички БСП-та и подземни кълбета, готови да се прегърнат с всеки само не и с ГЕРБ", каза министър-председателят.

Президентът управлява китайски дрон

Той обвини президентът Румен Радев, че го е снимал с дрон, управляван лично от него. От обясненията на Борисов стана ясно, че това се е случвало в "Бояна", където са резиденциите на властта.

"Президентът Радев мина границите и си позволява да вдига дрон и да ме снима. И като кажа на охраната, че ще го сваля този дрон, той го прибира. Докарва ми го пред терасата, пред входа. Аз лично казвам, че той ме следи с дрон", каза Борисов.

Според него въпросният дрон е бил подарен на президента от Китай.

За пореден път той заяви, че не е получавал пари от Васил Божков.

"Сто пъти казах - от Васил Божков нито една стотника не съм вземал. Колко избори спечели тази партия, която е зад мен сега, всички избори спечелихме. Видяха, че чрез избори не могат да ни бият. Подреждат, монтират, правят, струват, има цели звукозаписни студиа създадени. На форума в Давос ни демонстрираха как се прави това. Как от едно мое подобно изказване – правят струват, подреждат, прикачват на един, втори телефон. Идват заплахи от държавния глава, който трябва да бъде обединител на нацията, който бе уличен, сега искат мен да ме вкарат в калта", каза още Борисов. 

Той заяви, че в НСО има достойни служители, но е възможно някой да е бил пробит.