Новите случаи на заразени с коронавирус в България бележат нов сериозен скок и вече са 117. Данните са на Единния информационен портал и показват, че има покачване с 36 случая повече от регистрираните в събота. 

Новите починали са шестима и така общият им брой достига до 199 души. Заразените в България са вече 3 872 души, а активните случаи - 1 646. 

През последните 24 часа са излекувани 19 от болните, а статистиката показва, че до момента са излекувани общо 2 027 души. 

Новите регистрирани случаи идват след като са направени 1 360 проби в цялата страна. 

Както обикновено - най-много са новозаразените в София-град - цели 30. След това се нареждат Кюстендил с 19 случая, София-област с 9, Пловдив - 8, Благоевград, Шумен и Смолян - с по 7 случая, Сливен - 6, в Пазарджик и Плевен- по 2, в Перник и габрово - по 1. 

Пациентите с коронавирус, които са настанени из болничните заведения на страната са общо 322. От тях 13 се намират в реанимация. 

До момента има 343 медицински служители, които са се заразили изпълнявайки своите задължения на първа линия в борбата с вируса. 

Припомняме, че преди време премиерът Бойко Борисов обяви, че ако има три поредни дни с регистрирани болни от над 100 човека, то България ще върне мерките против разпространението му. Вчера обаче той обясни, че няма да се налагат нови ограничителни мерки, въпреки рекордите, с цел да не се пречи на стопанския живот.