Григор Димитров напусна турнира "Адрия тур" в Задар, Хърватия - заради заболяване, според местната телевизия SK. Преди седмица благотворителната надпревара започна в Белград.

Личеше, че нещо не е наред с Гришо в съботния му мач срещу Борна Чорич - 1:4, 1:4. Късно снощи той трябваше да излезе срещу сърбина Педжа Кръстин, но се отказа и беше заменен от хърватина Нино Сердарушич, спечелил с 4:3(5), 4:3(1).

Според SK Димитров е изпитал неразположение сутринта, като има съмнение и за по-висока температура. Въпреки това е излязъл на корта срещу Чорич, за да уважи организаторите. 

Тази сутрин окончателно стана ясно, че Григор няма да играе повече в Задар, а днес трябваше да излезе на корта срещу Новак Джокович. На българина предстои участие в демонстративен турнир в Австрия, но не е ясно дали ще уважи поканата на организаторите, предвид състоянието си.

На "Адрия тур" в Задар не присъства Доминик Тийм (спечели в Белград), но се включиха Андрей Рубльов, Марин Чилич и т.н. Преди откриването на турнира звездите се позабавляваха с баскетбол.

Зверев загуби от сърбина Данило Петрович, но после се справи с Марин Чилич, който записа поражение и срещу Рубльов. Руснакът надви Петрович.

Джокович, който е организатор на веригата, победи Кръстин и Чорич. Турнирът приключва днес с третите мачове в групите и финал.