Най-малко 12 души са простреляни по време на нападение в северния град Минеаполис в САЩ. Новините бяха потвърдени от местната полиция, която побърза да обясни, че засега има потвърдена само една жертва, но има и хора, които са с тежки наранявания.

В първоначалната оскъдна информация се казва, че ситуацията е възникнала близо до търговската зона на града и вътре в един от кварталите на Минеаполис. Именно този квартал беше тежко засегнат от бунтовете след смъртта на Джордж Флойд от 25 май на тази година. 

 

 

В свое изявлението от полицията предупреждават гражданите да избягват района, в който е станала стрелбата. Според някои местни медии атаката е станала близо до един от големите местни театри, магазини и барове. Малко по-късно пък из социалните мрежи се появиха и снимки на изпочупените прозорци на театъра. 

За кратко във Фейсук се появи и любителско видео, на което се чуваха крясъци на бягащите хора. Според данните на телевизия ABC хората са лягали по тротоарите с цел да се предпазят от куршумите, до момента, в който полицията не е пристигнала на място. 

Към момента никой не е обяснил мотивите на нападението, нито дали е задържан изшършителя.