Нови 4 положителни проби за COVID-19 от изследваните в БСП, като така установените случаи на заболяването в левицата стават 6. Първият установен преди дни пациент бе Янаки Стоилов, който е член и на Националния съвет на партията, и на Градския съвет в София. Последва масово тестване на социалистите, участвали в заседания на двата органа. 

Днес от пресцентъра на Градския съвет на БСП съобщиха, че в понеделник са изследвани 70 души. Сред социалистите с положителни проби са народният представител Николай Цонков и общинският съветник Николай Николов. Всички са в добро общо състояние, без симптоми на заболяване и очакват инструкции от РЗИ - София.

На тестове са подложени и всички членове на пленума на социалистите. В понеделник бе потвърдено, че и зам.-председателят на столичния Общински съвет и дългогодишен съветник от БСП Милка Христова е сред заболелите. Днес БНР съобщи, че Христова е постъпила в болница, но се чувства добре. 

"Изключително съм задължена на лекарите от нашите общински болници, които съумяха навреме да поставят диагнозата, да ме ориентират много бързо и много точно", каза тя - "С тези, с които съм се срещала вчера, са били изследвани и колегите от "Леге" (където е офисът на столичната организация на социалистите), и колегите от "Позитано", ще бъдат изследвани и колегите от една временна комисия в Столичния общински съвет. Ние тогава спазвахме всички карантинни мерки и бяхме с маски."

Още вчера стана ясно, че и БСП, и ГЕРБ ще бъдат санкционирани с глоби от по 3000 лв. заради масови партийни събития - заради кадри, от които се вижда, че не се спазват стриктно противоепидемичните мерки.