Легендарният порно актьор Рон Джереми е обвиняван в изнасилването на три жени и сексуално посегателство над четвърта в периода между 2014 и 2019 г., съобщава Асошиейтед прес. Това обяви прокуратурата на Лос Анджелис.

Кариерата на 67-годишния порно актьор, с прякор Таралежа, започва през 70-те години на миналия век. Оттогава той се е снимал в над 2000 филма за възрастни.

Джереми е обвинен, че е изнасилил 25-годишна жена в дома си в Лос Анджелис през май 2014 г. Срещу порно актьора са повдигнати и обвинения в сексуално посегателство над други две жени, на 33 и 46 години, при отделни инциденти в бар в Холивуд през 2017 г., като едната от тях е била изнасилена.

Четвъртият случай датира от 2019 г., когато в същия бар Джереми е изнасилил 30-годишна жена според обвинението.

Ако бъде признат за виновен, порно актьорът може да получи до 90 години лишаване от свобода. Паричната му гаранция е 6,6 милиона долара. Адвокатът на подсъдимия Стюарт Голдфарб обяви, че Джереми е "напълно невинен".

Голдфарб допълни, че свидетелските показания са хвърлили сянка върху твърденията на обвинителите. Адвокатът посочи, че Джереми често опипва жени след тяхното изрично съгласие на публични места и изтъкна, че професионалната му кариера обезсмисля до голямата степен извършването на сексуални престъпления.

"Няма никаква причина да бъде агресивен към жени. Той е спал с безброй жени", обяви Голдфарб.

Обвинение срещу Джереми бе отправено и през 2016 г., но прокуратурата реши, че няма достатъчно доказателства да се води съдебно дело.