С думите "има пробив на сигурността в управлението на държавата в лицето на министър-председателя" и "такъв имидж ни представя като мутренска държава", президентът Румен Радев продължи с острите си критики към правителството и работата на прокуратурата. Държавният глава е на двудневно посещение е шуменско.

"Ежедневно чуваме декларации от прокуратурата как имат еднакъв подход независимо от социално и обществено положение. Което наистина гали ухото. Но тези думи ежедневно катастрофират в действителността, защото виждаме как се прилагат абсолютно селективен подход и двойни стандарти - и по отношение на казуси, и по отношение на тяхното хвърляне в публичното пространство и по отношение на тяхното криене.

По този начин се създава недоверие у хората за прокурорски рекет. С такъв тип отношение не може да цари справедливост", заяви Радев в Плиска, цитиран от БНР. 

По неговите думи, властта крачи към пропастта. 

"Защото кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, когато вижда, че тук се погазва законът. Хиляди българи емигрираха, а сега ще започне да напуска и бизнесът", посочи държавният глава.

Радев смята, че в България има пробив на сигурността в управлението на държавата в лицето на министър-председателя. И отбеляза, че по този начин върху страната ни се лепва едно позорно петно. 

"Такъв имидж ни представя като мутренска държава и срива усилията и лишенията на цяло едно поколение за нашата евроинтеграция", подчерта президентът Радев.