"Tear them down!", така пише един екстремист за статуите на Христос и Света Богородица", където са изобразени като бели европейци. Тази дума означава да ги свалят или да ги разрушат. Той не говори за една или друга статуя, а за всички. В друго изявление иска да бъдат унищожени и стъклописите, където Божият син е изобразен като човек от бялата раса. Отново...не говори за конкретен стъклопис, а за всички.

Този човек е писател и един от ръководителите на протестите в Америка. (Мишев говори за Шон Кинг- бел ред.)

В едно от Евангелията се казва, че в началото е словото. Словото. Израз на идеите. Устно или писмено. Хитлер никога не е казвал кои точно евреи ще бъдат избити. Не е давал имената и адресите им. Казва ВСИЧКИТЕ. Както и писателят Кинг, който иска разрушаване на статуите на Христа. Той не говори за една или друга статуя....не казва онази в Мисисипи, не казва за Христос в Рио де Жанейро, не казва за "Пиета" на Микеланджело. Казва ВСИЧКИТЕ. Всичките.

Когато чуя подобни мракобесни думи смятам, че трябва да се реагира. Не съм привърженик на забраните, но веднага трябва подобен екстремист да бъде сложен на мястото му. Защото в началото са само думи, но често след това идват действията.
Това е. Прочетете думите на този писател и активист на разрушението.

Направете си сами изводите.

Коментарът е от профила на Константин Мишев във фейсбук.