"Барселона" е все по-далеч от защита на титлата на Испания. В мач от 32-рия кръг на Ла Лига каталунците направиха 2:2 като гости на "Селта". Яго Аспас реализира в 88-ата минута, така пътуването на каталунците обратно към дома няма да е никак весело.

Ако утре вечер "Реал" (Мадрид) спечели на терена на "Еспаньол", ще дръпне с 2 точки в класирането, а има и предимство в преките двубои, което се взема под внимание при равен актив. Това ще означава, че за да стане "Барса" отново шампион, "Реал" трябва да сбърка два пъти, а "блаугранас" да спечелят всичките си мачове.

До края остават обаче само шест кръга, освен това след подновяването на сезона "белите" са в много по-добро състояние. Преди два кръга тимът на Кике Сетиен не успя да пречупи "Севиля" (0:0) - тогава изпусна първото място.

Каталунците на два пъти повеждаха. Луис Суарес откри в 20-ата минута, а в 50-ата Фьодор Смолов изравни. Отново уругваецът даде аванс на гостите от трудно положение и след пас на Лео Меси в 67-ата. Две минути преди края обаче Яспас донесе заслужена точка на "Селта" - борещият се за оцеляване тим изнесе добър мач.

Нещо повече - в добавеното време можеше и да спечели, но Марк-Андре тер Стеген спаси отбора си.

Лео Меси все още не може да вкара своя гол № 700 в кариерата, но поне днешната му асистенция е под номер 250. Любопитно е, че той е лидер в Испания както при голмайсторите с 21 попадения, така и по завършващи подавания - 17.