Както всяка година и тази пред истинския български патриот излиза въпросът къде да почиваме това лято. От една страна ни зове дългът към родината и призивът да спасим родния туризъм с двуседмична почивка в тоалетната на някой луксозен комплекс, от друга – фрапето на безкрайния плаж в съседна Гърция.

И всяка година патриотизмът на истинските патриоти не издържа в тази неравна битка и пада жертва на византийските номера с безплатните шезлонги, чистите семейни хотели и прясната храна в ресторантите.

Крайно време е българите да се опомнят и да спрат да се поддават на вредните фанариотски влияния, и да се втурнат към черноморските хотели, за да подкрепят „Балкантурист“.  Не искате яки батки да ви плашат с чупене на коленца, ако не плащате по 30 лева на чадър и още 15 за шезлонг? Да не мислите, че на войниците на цар Самуил им се е искало да ги ослепят византийците? Повръщате всеки път по седмица след първото плуване в цъфналия планктон? На Симеон и армията му цъфналият планктон е бил последна грижа при битката при Ахелой.

Български ханове, князе, царе и генерали векове наред са се били, за да има България, а вие днес не можета седите посран две седмици в панелен хотел с 3000 други посрани и да слушате „Мило мойе що те нема“, което се чува от съседния курорт по цяла нощ? Лиготии!

В името на родината, народа и българщината, стегнете се и спрете да си давате парите на византийците, дайте ги на нашите хора по морето. Може да са мафия, ама е нашата мафия. В Гърция предлагам да пускаме вече само български архитекти, келнери и строители. За два-три сезона ще й видят сметката, ще бетонират де що има плаж и остров, ще свържат с един мега хотел Кавала с Крит, ще набодат чадърите по всичките им защитени местности и ще пуснат отходните тръби във всичките им морета, да видим ще тичат ли българите при тях тогава?

Ако архитектите не стигнат за голямата им плажна ивица, ще им пратим министър. Виж, министри у нас има достатъчно не само за Гърция, но и за Испания, и за Франция,че и за двете Америки. Един български министър може да съсипе цяло полукълбо плажове, стига да е подкрепен от правителството и да е от квотата на ДПС.

Но може и другите партии не остават по-назад, кадровите банки с министри на туризма са необятни във всички партийни цветове.

Нужно е само да води насам-натам група гайдари и две моми с питка в ръцете, и да говори глупости в ефир и извън него без свян.

Един подходящ министър на туризма може да разсипе делото не само на Самуил, Калоян и Симеон, ами и на Колумб, ако се наложи. Онова, което дори конкистадорите и едрата шарка не са успели да съсипят, може да бъде довършено от порция миналогодишна цаца за 40 лева, дузина подпорни стени и едно-две свлачища в Калифорния на първа линия. Така че, скъпи сънародници, ако искате да спасите не само българския туризъм, но и природата в САЩ и Гърция, спрете да се редите пред Маказа, а идете на Слънчака. Не амбицирайте министрите.