Много е възможно Реформаторският блок и Патриотичният фронт да се разпаднат, но не всичко е загубено, защото ГЕРБ може да потърси нови партньори. Това става ясно от изявление на лидера на "България без цензура" Николай Бареков, цитирано от неговия пресцентър. Не се уточнява кои са "новите партньори", но очевидно за пореден път той лансира собствената си партия, макар от ГЕРБ категорично да не искат дори да преговарят за коалиция с ББЦ.

"Ако правителство не може да бъде направено с патриотите и реформаторите, то ГЕРБ трябва да потърси нови партньори, които са единни и консистентни като съдържание, а не такива групи, които във всеки един момент могат да се разпаднат на две в парламента", казва Бареков.

Той Бареков препоръчва да се организира още една лидерска среща, на която да се съберат всички парламентарни партии, преди да се вземе решение за разпускане на Народното събрание и отиване към нови избори. Лидерът на ББЦ твърди, че партията му е готова за предсрочни парламентарни избори и те можело да се проведат още на Никулден. Бареков прогнозира още, че при нов вот ГЕРБ ще загуби гласове.