Прокурактурата пусна днес втора порция снимки от изровени според нея опасни отпадъци в района на с. Рупци, Плевенско.

Кратко съобщение гласи:

Действията по откриването на незаконно загробен боклук край Червен бряг и с. Рупци продължават.

Продължават действията по разследването и установяването на местонахождението на изкопни ями, служещи за незаконно съхраняване на отпадъци, притежаващи белезите на опасни такива, на територията на землищата, находящи се  в района на гр. Червен бряг и с. Рупци, обл. Плевен.

Работата на екипите се извършва във връзка с досъдебното производство, по което в качеството им на обвиняеми са привлечени А. Б., П. Б., както и длъжностни лица.

Това е втора "партида" подобни кадри, а първата предизвика коментара на Памен Бобоков - че навсякъде може да изхвърлиш отпадък с надпис Shell - това значи, ли че е виновна Shell.

От кадрите се вижда, че на "обекта" се работи сериозно.

 

Новата публикация идва, докато по една отделна "линия" държавното обвинение замеси Пламен Бобоков в политичски скандал с разпространени чатове, в който бяха въвлечени премиерът Борисов, президентът Радев, неговият съветник Пламен Узунов, дипломати и др. Там още няма привлечен нито един обвиняем.

По линия на делото за отпадъците засега остават обвиняеми освен Пламен, по-големият брат - Атанас Бобоков (собстеник на "Монбат"), бившият зам.-министър Красимир Живков, шефът на РИОСВ-Плевен и няколко частни лица - контрагенти на братята.