Избликът на министъра на правосъдието Данаил Кирилов на стената му във фейсбук късно снощи вдъхнови народното творчество. Неподлежащата на преразказ история за СпонджБоб Квадратните гащи (SpongeBob SquarePants), за която имаме обосновани предположения, че е излязла лично изпод перото на министъра, вече не само се мултиплицира в интернет пространството, но и самият Кирилов стана обект на засилен граждански интерес. Комедиен.

Ако сега отворите Уикипедия, вероятно ще попаднете на следното описание по адрес на титуляра на Министерството на правосъдието:

"Данаил Кирилов е първото българско маймунче в Космоса. Роден е като най-малката и вътрешна фигурка в матрьошката и е израснал с помощта на канцеларски материали за прикрепяне на неща едни за други."

Коментарите под разказа на Кирилов са в стил "Значи все пак имало хора с отрицателно IQ", като министърът се заяви като сериозен инфлуенсър - с над 5000 коментара и близо 3000 споделяния. 

"Не е ли време, ако Данаил Кирилов е нает по някаква програма за интеграция на хора с интелектуални затруднения или на анонимните алкохолици, това вече да бъде оповестено официално? Или е по Българската Коледа разпределен?? Да не сме му събирали по левче да стане министър и нещо аз да не съм разбрала? Защото ако постът на правосъден министър вече се заема от представители на подобни програми, а то така изглежда, със сигурност има много по-подходящи хора. Едно време в квартала ни имаше един Любчо, страшно мил и благ човек, който ходеше по улиците, спираше хората и им викаше ЧИЧО МИ ИМА ЦВЕТЕН ТЕЛЕВИЗОР, и след това отминаваше. Не разбирам защо да не назначат някой като Любчо на мястото на Данаил - в общи линии едно и също говорят, но на Любчо поне му се разбираше", даде своя коментар и "милата майка" Красимира Хаджииванова.

Безжалостен, както винаги, е и карикатуристът Валдес Радев:

Както и Иван Червенков:

И още малко: 

И още....

"След злополучния опит на Данаил Кирилов - действащ министър на правосъдието - да се подиграе със случилото се на брега на Догансарай, на стената му във Фейсбук (която, за съмняващите се, не е фейк, а е автентична, с архив от 2009 насам) се вихри страшна касапница. Народната любов е цунами от врящ катран.

Вече искрено го съжалявам. Опозорен е окончателно и безвъзвратно (вярно е, че малко достойнство му беше останало, но все пак.) Чувствам се зле от негово име и не мога да си обясня кой и как е решил, че това излияние е добра или дори ей тонинко допустима идея. Опасявам се, че утре кризисният ПР в сляпа паника ще съобщи, че профила му е бил хакнат, в опит да неутрализира този гръмовен фал, който стилово прекалено много напомня на... приказка на Шехерезада, за да е случайност.

Защото Кирилов, като автор на тези станали вече легендарни бълнувания, трябва да подаде незабавна #ОСТАВКА. А Борисов, като остаряла акула, знае много добре, че не може да си позволи да кърви във водата", възмути се и Мария Спирова.

А някои колажи не се нуждаят от коментар:

 

"Разкриха ли вече клошаря, който е писал от профила на Дани Кирилов?", пита и Павел Павлов.

А който все още не се е запознал с първоизточника на тази лавина от коментари - enjoy: