Амбър Хърд се страхувала, че бившият ѝ съпруг Джони Деп може да посегне на живота ѝ, докато е под влиянието на алкохол и наркотици, сподели самата тя пред Върховния съд на Лондон. Магистратите разглеждат показанията на двамата по дело, заведено от Деп срещу издателската група на вестник „Сън“ и главния редактор Дан Утън за статия от 2018 г., която го определя за „бияч на съпруги“.

Когато бил под влияние на упойващи вещества звездата от „Карибски пирати“ заплашвал да обезобрази лицето на Хърд, а в един от случаите казал, че „ще гледам как те изнасилват“. Хърд описва 14 случая на насилие, 57-годишният Деп отрича всеки един от тях.

Джони Деп

През миналата седмица съдът изслуша Деп. В понеделник бе редът на 34-годишната Хърд да разкаже своята версия на историята. Очаква се свидетелските ѝ показания да се разпрострат в три дни. В изявлението си тя описва, че бившият ѝ съпруг оправдавал насилническото си поведение със „създадено от него трето лице, което той често наричал „чудовището“. Някои инциденти били толкова жестоки, твърди Хърд, че „се страхувах, че ще ме убие – умишлено или просто като загуби контрол и премине границата. Изрично е заплашвал, че ще ме убие много пъти, особено в по-късния етап на връзката ни“.

Физическите и вербалните нападки се появявали обикновено, когато актьорът бил „пиян или надрусан с наркотици“, каза Хърд в съда. На следващата сутрин той често не си спомнял случаите на агресия.

„Той имаше агресивен и тъмен начин на говорене: начинът, по който говореше за нашата връзка – „жива или мъртва“, или когато ми казваше, че смъртта е единственият изход от връзката; начинът, по който описваше какво ще ми направи, ако го напусна или го нараня (например, че ще издялка лицето ми, за да не ме иска никой друг)“, разказва актрисата.

Хърд сподели и за няколко случая, в които Деп отправял унизителни и пренебрежителни коментари за актрисите, както и че настоявал съпругата му да не работи тази професия. Унизителни коментари получавала и самата тя, когато обличала „каквото и да е, което може да бъде определено за секси“, като я заплашвал, че ще стои и ще гледа отстрани, докато я изнасилват.

Изправена пред обвиненията на Деп от миналата седмица, Хърд отрече да е вземала кокаин по времето, когато е била с актьора, но призна за употребата на екстази и халюциногенни гъби. Попитана от адвоката на Деп дали някога е имала проблем с контролирането на гнева си, Хърд коментира:

„Понякога имах изблици на гняв. Да, губех търпението си към Джони по време на скандалите ни.“

Никога обаче тя не е упражнявала физическо насилие спрямо Деп, нещо, в което той я обвинява, опитвала само да се защити, когато „нещата ставаха сериозни и мислех, че животът ми е в опасност“, каза тя. Никой от служителите на тогавашното семейство не е ставал свидетел на агресивните им спорове.

Хърд и Деп са заедно от 2011 г. Сключват брак през 2015 г. и окончателен край на взаимоотношенията си слагат през следващата година.

Изслушването на Хърд продължава.

"Площад Славейков"