На 5 август корейският техногигант Samsung ще представи 5 нови устройства, очаквано - пред онлайн публика. Това съобщи президентът на дирекцията за мобилни устройства на компанията Таемун Рох снощи.

Те ще бъдат "в ръцете ви, в ушите ви, на ръцете ви", описва ги мъгляво той.

Според изтеклата информация през последните няколко седмици, сигурни са нови модели от серията смартфони Galaxy Note, чифт безжични слушалки - Galaxy Buds Live, и нов "умен" часовник.

Събитието се казва Unpacked 2020 и фокусът му е върху "смислени иновации" и мобилни технологии, които са "по-лични, по-интелигентни, полезни и сигурни".

Galaxy Note, подобно на S сериите, ще дойде в три варианта - 20, 20 Plus и 20 Ultra, традиционно стандартен, среден и по-голям, като според слуховете ще отговаря хардуерно на другата флагман линия на компанията. Серията се отличава с голям дисплей и батерия и т.нар. S-pen стилус, който тази година може би ще е разположен от другата страна на корпуса. Очаква се по-добро видео - 4K на 60 кадъра в секунда и 1080p на 120 к/с, както и малки подобрения на камерата. Блокът с обективи на гърба ще се отличава, но вероятно ще достига размерите на тези в устройствата от S-серията.

За Galaxy Buds Live се знае малко - освен, че са прицел в конкурентните слушалки на Apple EarBuds, и че ще имат активно блокиране на шума. Това ще е трети модел подобни слушалки на компанията, като предишните два не впечатлиха толкова потребителите.

Galaxy Wach 3 вероятно ще е новият смартчасовник, продължение на основната серия на компанията, традиционно представяна заедно с Note. Слуховете обещават 4 дни живот на батерията, ще идва в два размера - 41мм и 45мм, и се очаква да бъде сериозен ъпгрейд като хардуер спрямо предишните модели. Основен противник ще са му Apple Watch 6 и Huawei GT2, като и двете поставят висока летва.

Не е ясно дали ще се види поне тийзър за втори модел на новата Fold линия. Galaxy Fold имаше проблеми при излизането, и високата му цена отблъсна много хора, но по-малкият, също сгъваем Z Flip се представи по-добре. Очаква се новият сгъваем смартфон да е малко по-голям, със 120 Hz дисплей, S-pen като на Note серията, по-добри камери и общ хардуер. А за много хора добрата новина ще бюджетен вариант на устройството, или поне падането на цената на първия Fold, все още изключително мощен и иновативен смартфон. Но едва ли ще излезе на пазара през лятото.