Обвинените в участие в организирана престъпна група и взимане на подкуп митничари от ГКПП "Лесово" са били закриляни от настоящия митнически шеф Ваньо Танов.

Това каза в сутрешния блок на бТВ предшественикът на Танов от времето на Симеон Сакскобургготски - Емил Димитров - Ревизоро.

По думите му задържаните са били повишавани лично от Танов и за това били несъстоятелни твърденията на шефа на агенцията, че имало"над 180 човека, които бяха освободени заради корупционни практики при предишна акция и след това отново върнати на работа".

Според Ревизоро акцията на ДАНС по залавянето им е била "пълен провал", защото разследването не е стигнало до върха на пирамидата, която се намирала някъде в София.

"Попадение е, че са разбрали маршрута, но защо не са ги проследили до край?!", попита бившият митнически шеф.

На въпрос кой е този началник в София, той посочи по адрес на Танов:

"Да каже кой е този дето ги уволнявал, а съдът му ги връщал".

В допълнение Ревизоро каза, че става въпрос и за PR. Сега ДАНС се опитвала да се реабилитира с шумни акции заради сагата с Корпоративна търговска банка, преди да се гласува бюджета й за следващата година.

"ДАНС проспа КТБ и сега се правят PR  акции, защото предстои да се внася бюджета на агенцията в Народното събрание. А там с нетърпение чакат да ги питат какво работят", посочи Ревизоро.