"Ситуацията е доста чалга".

Така фронтменът на култовата група "Хиподил" и лидер на "Глас народен" Светослав Витков коментира в студиото на Нова тв политическата ситуация у нас и в частност музикалната престрелка, която си спретнаха преговарящите за съставяне на коалиционен иначе кабинет Радан Кънев (Реформаторски блок) и Бойко Борисов, Румяна Бъчварова и Томислав Дончев (ГЕРБ).

Витков, който освен музикант е и политически грамотен, представи свой прочит на ситуацията, прикрепяйки към осемте партии в парламента парчетата, които според него най-много им прилягат.

Ето как ги видя 43-ото Народно събрание чрез музиката "гласът народен":

 

За ГЕРБ Витков избра "Лет ми да та лов ю" ("Позволи ми да те обичам" на "Хиподил").

 

На БСП най-много й прилягала "Скакауец", пак на "Хиподил".

 

Личен поздрав Витков отправи към лидера на Левицата - Михаил Миков. С... популярното маане "Тез' червени домати" на Оркестър "Варненци".

 

За ДПС лидерът на "Глас народен" каза, че е избрал парче на групата си, свързано със "седалищните части", но часът бил твърде ранен. Затова се спря на Queen с I Want it All ("Искам го всичкото").

 

Реформаторският блок Витков видя като We are Familly ("Ние сме семейство") на Sister Sledge. 

 

Колебание Витков изпита по отношение на Патриотичния фронт. Той се подвоуми между "Послушайте патриоти" и Macho Man ("Мачо") на Village People. "Village People дават обхватност на българската политика", вметна Витков, визирайки превода на името на групата - хора от село, или селяни.

 

Две парчета избра фронтменът на "Хиподил" за коалицията "България без цензура" - Money, Money, Money ("Пари, пари, пари") на ABBA и Material Girl ("Материално момиче") на Madonna.

 

За "Атака" Светльо Витков избра "Кукла" на "Атлас" като уточни с намек за "златния пръст" на лидера Волен Сидеров, подкрепил кабинета на ДПС или БСП: "Тук лирическият герой има напрежение с партньора или опонента си - в политиката са опоненти, колкото и да се правят на партньори".

 

"Стари мой приятелю" на Лили Иванова пък бе отредена за АБВ.