Капитанът на "Ливърпул" Джордан Хендерсън е футболист №1 на сезона в Англия в класацията на Асоциацията на футболните журналисти.

Халфът е на 30 години, а преди два дни, макар че не игра заради контузия, вдигна шампионската титла - първа за "червените" от 30 години насам.

Хендерсън печели с голяма преднина, а топ 5 допълват съотборниците му Върджил ван Дайк (№4) и Садио Мане (№5), а също така Кевин де Бройне (№2, "Манчестър Сити") и Маркъс Рашфорд (№3, "Манчестър Юнайтед").

Английският национал обяви в изявление, че приема наградата от името на целия отбор, тъй като не би успял без помощта на своите съотборници.

Хендерсън нашумя и с това, че през пролетта инициира създаването на фонд за подпомагане на Националната здравна система на Великобритания. Тогава футболистите от Висшата лига отказаха да намалят заплатите си, но решиха да отделят средства, които да отидат директно за нуждаещите се в битката с коронавируса.

Дефанзивният полузащитник е 12-ият играч на на "Ливърпул" който печели анкетата и последният след Мохамед Салах, избран за №1 преди два сезона. През миналата година призът отиде в Рахим Стърлинг ("Манчестър Сити").