В неделя отново ще има валежи около и след обяд в западните и някои централни райони на страната. Там ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури. На отделни места валежите ще са интензивни и значителни. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

В Източна България облачността ще е разкъсана, без валежи и с високи температури следобед като максималните ще са между 29 и 34 градуса. Температурата на морската вода ще е 26-27 градуса. В северозападните райони ще е по-хладно - 23-26 градуса, за София - около 24 градуса.

Над планините от Западна и Централна България ще се развива купестодъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Над източните масиви ще бъде предимно слънчево. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 23 градуса, а на 2000 м – около 15 градуса

В понеделник атмосферата ще се запази нестабилна в Централна и Западна България с условия за незначителни превалявания в централните райони. Тенденцията обаче е към установяване на сухо и горещо време. С напредването на седмицата температурите ще стигнат над 35, на места до към 40 градуса.

Следващ период с динамично време и условия за валежи, гръмотевици и градушки на този етап се очертава в края на работната седмица с преминаването от север на юг на студен атмосферен фронт.