За 18-а поредна вечер в центъра на София се събраха протестиращи с искане за оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

Около 21 часа шествието стигна Орлов мост и спря движението на кръстовището на бул. "Цариградско шосе" и "Евлоги и Христо Георгиеви". Към 21,30 часа стотина протестиращи се насочиха към сградата на БНТ с викове: "Кошлуков, менте, вън от БНТ" и  скандирания "Оставка". След 23 часа  хората постепенно започнаха да се разотиват.

Няколко часа по-рано от "Дондуков" към Министерския съвет полетяха свински уши. Като символ. След доматите, пъдпъдъчите яйца, тоалетната хартия от предишните дни, ушите се приземиха в краката на полицаите пред МС.

Свински уши на жълтите павета...
...и чанове.

Движението по бул. "Цар Освободител" и по бул. "Дондуков" беше блокирано. Обстановката  - спокойна. 

Мястото на началото на демонстрацията отново беше районът между президентството и Министерския съвет. 

Към 18.00 часа имаше немного протестиращи, няколко полицейски коли и бусът с озвучителна техника. Броят на хората постепенно се увеличаваше. 

Сред множеството имаше и много търговци, които продаваха вувузели за 7-10 лв., свирки по 2-3 лв. и трибагреници за 4 лв. 

Част от протестиращите играха волейбол през сградата на президентството.

 Имаше и пърформанс с маски - "Гешев", "Борисов" и овързани "роби на системата", след което двамата бяха символично вкарани в клетка.

 

 

"Има голяма връзка между тиква и прасе, ще сервираме свински уши. Заповядайте пред Министерския съвет."

След този призив от Отровното трио към 19,30 часа събралите се демонстранти се преместиха от пространството пред президентството към МС. С обичайното скандиране "Оставка" и освиркванията. След което метнаха към МС свинските уши. (Протестиращите готвят особени изненади утре за рождения ден на Делян Пеевски.)

"Бойко, слез от джипа!", викаха още протестиращите в посока Министерския съвет и обявиха, че чакат премиера при тях с велосипед или пеша. Имаше и призиви към Висшия съдебен съвет, който излезе в дълга ваканция, да се върне на работа, за да освободи главния прокурор Иван Гешев (който също е в отпуск).

След като изслуша химна на България, шествието пое към Орлов мост около 20,40 часа. Където и приключи 18-ият ден на протеста.

Десетки автомобили  с клаксони и развети знамена, с плакати за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев се включиха автошествието по-рано, което тръгна от центъра на Дупница, съобщи БНР. То мина по Околовръстния път и градския парк "Рила". Това бе четвъртият протест в Дупница. Завърши с митинг пред общината и до главния пл. "Свобода".  В Благоевград недоволни граждани се събраха пред общината, а във Варна и днес демонстрантите блокираха кръстовището пред сградата на местната администрация.

За пореден ден протестираха и българите във Великобритания, съобщи бТВ. Демонстрациите пред посолството на България в Лондон продължават вече втора седмица. На протеста има хора, които живеят в английската столица, но и такива, които пътуват от други места, някои доста отдалечени, за да заявят позицията си.

На протест се събра и българската общност в Чикаго.