Ден 21-ви на антиправителствените протести, с които се иска и оставката на главния прокурор Иван Гешев, започна днес по-рано от обичайното - с акция по блокирането на ключови столични кръстовища. Още по обяд, в 12 ч, десетина активисти излязоха на платното при булевардите "Иван Е. Гешов" и "България" и спряха движението. 

"Извиняваме се за неудобството, държавата е в ремонт", гласеше посланието на плакатите им.

Стигна се обаче до конфликт с някои от шофьорите. Единици успяха да пробият през блокадата, за щастие - без инциденти.

Блокирано бе и трамвайното трасе, както и автобусите, за които по "България" има отделна буслента, но се допускаха автомобили на Спешната помощ,

След тази блокада демонстрантите обявиха, че предстоят още - при ул. "Фритьоф Нансен", а след това ще се насочат към т.нар. Триъгълник на властта. И в действителност, само за часове, различни ключови кръстовища в столицата се оказаха блокирани. До 15 ч бе блокирано движението пред Съдебната палата, булевард "Александър Малинов" в кв. "Младост", Орлов мост. 

Днес се очаква многолюден протест на жълтите павета, тъй като отдавна бе обявен от част от организаторите - т.нар. Отровното трио (Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и Велислав Минеков) за Общонационален митинг-протест. По план той трябва да започне в 19 ч. пред сградата на Министерския съвет.

"Нека се съберем всички заедно, за да чуе управляващата мафия гласа на цяла България.

Да пробием глухата власт с вашия глас. След митинга започва нашата „ваканция“.

Носете си палатки, чадъри, одеяла, дрехи, вода. Оставаме на лагер в Триъгълника на властта пред Министерския съвет до оставка на мутрите", обявяват от "триото".

Малко по-рано, в 18:30 ч., пък е предвидена демонстрация на "Правосъдие за всеки" пред Съдебната палата.

Очаква се по традиция двете мероприятия да се слеят в карето между МС, президентството и бившия Партиен дом.