Репортаж на врачанската телевизия, в който критично е отразено посещението на премиера Бойко Борисов в града вчера, мистериозно изчезна и от сайта на медията, и от канала й в YouTube. Все пак, видеото вече живее собствен живот, като е било свалено от Виктор Лилов и вече се споделя във фейсбук.

Какви са причините за свалянето му - засега остава неизвестно. От медията отказват коментар.

Репортажът започва с разказ за това как никой освен местните партийни структури на ГЕРБ и предствителите на местната администрация не е имал информация за премиерската визита. Твърди се, че за посрещането са били организирани и "групи от заводи в града" с директори, приближени на партията. Посочва се още, че новоизграденият немски завод - спирката на Борисов във Враца при вчерашната му традиционна обиколка с джипа, всъщност работи от месец. Но пък събралото се множество посреща премиера с ръкопляскания и с викове "Бойко! Бойко!".  

Представители на медиите не са допуснати, трябвало да имат акредитация (както се посочва в репортажа - за събитие, за което не са били предварително информирани, за да се акредитират).

В последствие обаче Борисов все пак спира пред медиите, за да говори за "най-модерния завод в Северна България" - отново под акомпанимента на викове "Браво!" и аплодисменти. Горовори и за строящия се в момента път Ботевград-Мездра, когато журналистката от "Телевизия Враца" го репликира, че този път е можело да бъде построен още преди 10 години, ако парите не са били пренасочени за друго трасе. "В първия мандат трябваше да достроим "Тракия", "Марица", "Люлин", "Струма"...", отвръща Борисов с изброяване на магистрали.

"Какво трябва да се случи, за да подадете оставка?" - опитва с нов въпрос репортерката. А Борисов си тръгва. Но по думите й "се спира да изслуша поредните благодарности". И такива се чуват от събралата се група.

Иначе самата телевизия оперира още от 90-те години на миналия век. Регистрирана е от Съвета за електронни медии като "Михайлов" ТВ, собственост на трима съдружници.